شنبه 07 تير 1404 - Sat 28 Jun 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • تشییع باشکوه شهدای اقتدار ایران؛ نماد وحدت و استکبارستیزی ملت/ حضور رئیس‌جمهور در جمع حاضرین مراسم +عکس و فیلم

  • از دکترین تا راهبُرد نظامی آیت‌الله خامنه‌ای در جنگ ۱۲ روزه

  • ملت بزرگ ایران سطح جدیدی از جنگ‌های جهان را تجربه کرد/ رژیم اسرائیل با هدف نابودی دانش به فناوری کشور حمله کرد

  • به ملت ایران تبریک عرض میکنم/ رژیم صهیونی زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد و لِه شد

  • آغاز پاسخ نظامی ایران به تجاوز ارتش آمریکا + عکس و فیلم

  • تغییر استراتژی رسانه‌‌ای رژیم از ادعای پیروزی به مظلوم‌نمایی

  • تصاویر: موج دوازدهم حملات ایران به اسرائیل

  • سلام و صبح بخیر تل آویو در یک نگاه

  • سنگین ترین حمله امروز صبح به تل آویو صدای انفجارهای مهیب در فلسطین اشغالی +فیلم و عکس

  • رشید فرمانده بزرگ بدر و خیبربود

  • جنگ افروز بی حافظه/سخنان ضد ونقیص دونالد ترامپ در 24 ساعت گذشته

  • دستگیری اعضای موساد در البرز و اصفهان

  • حادثه برای ۳ نفتکش در بندر خور فکان تنگه هرمز

  • شهادت ۳ تن از کارکنان صدا و سیما در حمله دیروز اسرائیل

  • تل آویو پس از حمله موشکی امروز صبح سپاه پاسداران، به شهر ارواح تبدیل شد+عکس و فیلم

  • لایو خبرنگار صدا وسیما در زمان حمله اسرائیل

  • خبرنگار صداوسیما: تعدادی از همکارانم مجروح شده‌اند +فیلم

  • حمله اسرائیل به چیتگر و حوالی ایران مال

  • حمله اسرائیل به چیتگر و حوالی ایران مال

  • سفارت ما در تل‌آویو، خسارت جزئی وارد شده

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 404130
    تاریخ انتشار: 07/تير/1404 - 17:12

    عطر خوش نذری در سراسر ایران / عکس

    وقتی صدای طبل عزا در کوچه‌ها تمام می‌شود و علم‌های رقصان در باد به دیوار تکیه داده می‌شوند، در قابلمه‌های نذری باز می‌شود و بوی قیمه و ‌آش و برنج از خانه‌ها و حسینیه‌ها تمام محله را می‌گیرد، غذاهایی که نه‌فقط دارای عطر و طعم، بلکه روایتی هستند از فرهنگی به دیرینگی تاریخ.

    عطر خوش نذری در سراسر ایران / عکس

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» 

    فرهنگ پخت و توزیع غذا در ایام محرم و صفر قرن‌هاست که از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است. از نان تنوری کاشانی‌ها تا آش عاشوری کرمانی‌ها، فسنجان گیلانی‌ها، آبگوشت خوانساری‌ها و حلیم زابلی‌ها. دیگ‌ها برای مهمانان حسین(ع) برپا شده‌اند.

    آش گندم یزدی

     

    عطر خوش نذری در سراسر ایران | معروف ترین غذاهای نذری را بشناسید

    آش گندم یزدی در ایام محرم در یزد طرفدار زیادی دارد. افراد با نذر بخشی از مواد اولیه این ‌آش در ثواب آن سهیم می‌شوند. این غذا به ‌آش امام حسین(ع) نیز معروف است.

    آبگوشت خوانسار

     

    عطر خوش نذری در سراسر ایران | معروف ترین غذاهای نذری را بشناسید

    اصلی‌ترین غذایی که در خوانسار در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی پخته می‌شود آبگوشتی است که جز گوشت و سیب‌زمینی و پیاز چیزی ندارد و یکی از خوشمزه‌ترین نذری‌هاست که افراد با فریز کردن آب آبگوشت می‌خواهند طی سال غذایشان مزه غذای امام حسین(ع) بگیرد.

    غلور زابلی

     

    عطر خوش نذری در سراسر ایران | معروف ترین غذاهای نذری را بشناسید

    حلیم زابلی، معروف به غلور زابلی، از غذاهای نذری محرم استان خراسان جنوبی، بیرجند و زابل است. این غذا با ادویه‌های تند بلوچ‌ها بسیار پرطرفدار است.

    قیمه سیب و آلبالوی شاهرود

     

    عطر خوش نذری در سراسر ایران | معروف ترین غذاهای نذری را بشناسید

    این غذا مختص شهرستان شاهرود در سمنان است و وقتی روزهای عزاداری امام حسین(ع) همزمان با اواخر بهار و اوایل تابستان باشد، به‌عنوان نذری مجلسی به عاشقان حسین(ع) داده می‌شود.

    آش عاشوری کرمان

     

    عطر خوش نذری در سراسر ایران | معروف ترین غذاهای نذری را بشناسید

    این غذا نوعی ‌آش بلغور است. خانواده‌ها در نخستین سالی که عزیزی را از دست داده‌اند این نذری را برای روز اول محرم آماده و قبل از طلوع آفتاب خیرات می‌کنند. این غذا در مرحله ثبت در فهرست میراث ناملموس کشور است.

    اوز باستیرمای طارم

     

    عطر خوش نذری در سراسر ایران | معروف ترین غذاهای نذری را بشناسید

    غذای نذری اوز باسترمای روستای کلج طارم سفلای استان قزوین از غذاهای سنتی و قدیمی این خطه از کشور است که قرار است در فهرست آثار ملی ثبت شود.

    لگمه‌العباس هویزه

     

    عطر خوش نذری در سراسر ایران | معروف ترین غذاهای نذری را بشناسید

    عمده نذری‌های مردم این شهرستان قربانی گوسفند و گوساله است. اما برای روز هفتم محرم، لقمه نان و پنیر و سبزی یا حلوا میان عزاداران توزیع می‌کنند که به آن «لگمه‌العباس» می‌گویند.

    هلیسه کرمانشاه

     

    عطر خوش نذری در سراسر ایران | معروف ترین غذاهای نذری را بشناسید

    هلیسه همان حلیم است که در کرمانشاه پخته می‌شود و مردم برای هم زدن آن صف می‌بندند.

    آش بی‌بی سه‌شنبه

     

    عطر خوش نذری در سراسر ایران | معروف ترین غذاهای نذری را بشناسید

    یک نوع ‌آش نذری است که بیشتر در مناطق مرکزی ایران، به‌ویژه در اراک و نراق، در ایام محرم و به‌ویژه در روزهای تاسوعا و عاشورا پخته می‌شود. حلوایی به نام «ترحلوا» هم پرطرفدار است.

    نان عباسعلی

     

    عطر خوش نذری در سراسر ایران | معروف ترین غذاهای نذری را بشناسید

    هر سال در روز تاسوعا در کاشان و آران و بیدگل نان عباسعلی پخته می‌شود. این نان را مردم به نانوایی‌ها سفارش می‌دهند تا در پایان روز تاسوعا توزیع شود.

    شله مشهدی

     

    عطر خوش نذری در سراسر ایران | معروف ترین غذاهای نذری را بشناسید

    سنت شله‌پزان که همه‌ساله همزمان با ایام محرم و صفر در شهر مشهد انجام می‌شود، به‌عنوان یک غذای سنتی و میراث فرهنگی و معنوی خراسان و ایران ثبت ملی شده است.

    قیمه چرخ‌کرده لاهیجان

     

    عطر خوش نذری در سراسر ایران | معروف ترین غذاهای نذری را بشناسید

    ویژگی مهم این قیمه که برای روزهای دهه اول محرم به‌خصوص ناهار روز عاشورا پخته می‌شود، استفاده از گوشت چرخ‌کرده است. به همین دلیل به آن قیمه چرخ‌کرده می‌گویند.

    قیمه بوشهری

     

    عطر خوش نذری در سراسر ایران | معروف ترین غذاهای نذری را بشناسید

    از معروف‌ترین غذاهای بوشهر قیمه‌ای است کاملا جاافتاده که با شکرپلو سرو می‌شود. البته شکر را کنار سفره می‌گذارند که اگر کسی خواست، به آن اضافه کند. این غذا در شیراز نیز به‌عنوان نذری پخته می‌شود.

     

    نظرات بینندگان
    نظرات شما